Sajtóközlemény! Hozzáadva: 2015-12-10

Befejeződött a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő „Intézményi Létszámbővítés a Békési Gyógyászati Játóbeteg-Ellátó Központban című pályázati programja”. A korábban elnyert 2,7 millió forintos támogatásnak köszönhetően megvalósult két asszisztens foglalkoztatása az intézményben 2015.04.01-től.

Az előzményekről: A Békési Kistérségi Komplex Gyógyászati Járóbeteg Ellátó Központ bővítése és korszerűsítése" című projekt kapcsán 2011 májusában adták át az intézmény egyik telephelyén a felújított épületet. A projekt a balneoterápiás kezelések vonatkozásában új kezelési formák bevezetését tette lehetővé, így súlyfürdő, iszapkezelések és caracalla-kád általi masszázs is helyet kapott az új fürdő épületében. A meglévő szénsavkezelés és a víz alatti masszázs kiegészült és külön helyiségben valósul meg, melyhez külön felügyelet, asszisztencia szükséges. A kezelések számának bővülése maga után vonta a szakszemélyzet létszámának növekedési igényét is, ezért volt szükséges két asszisztens pályázati támogatással történő folyamatos jelenlétére, foglalkoztatására. 

Ezért is pályázott sikerrel az intézmény  a TÁMOP-6.2.4.B-14/2-2015-0005 kódjelű és Intézményi létszámbővítés a Békési Gyógyászati Járóbeteg Ellátó Központban! elnevezésű projekt keretében két asszisztens foglalkoztatására, akiket a pályázati idő letelte után is tovább alkalmaz a rendelőintézet.

Az intézményben végzett betegelégedettségi kérdőív kiértékelése azt mutatja, hogy a hozzájuk járó betegek elégedettek és szívesen veszik igénybe az újabb szolgáltatásokat.